Як правильно вибрати обладнання для облаштування ресторану і кафе
Люди будуть завжди, тому ресторанний бізнес, при його правильній організації – це завжди вигідно і надійно. Але відкривати свою справу в цій сфері непросто – новачки роблять багато помилок, найчастіше коли вибирають обладнання для ресторанів. Помилки зазвичай засновані на тому, що не всі усвідомлюють, що ресторан або кафе – це не велика домашня кухня, а справжнє підприємство харчової галузі промисловості, однією з самої вимогливої з усіх існуючих.
Сьогодні гарне професійне харчове обладнання в Україні купити зовсім нескладно. Але, починаючи свій шлях в ресторанному бізнесі, підприємець стикається з безліччю неврахованих витрат, які в буквальному сенсі слова «підкошують» його бюджет. Саме тому багато починаючі бізнесмени намагаються зробити те, що категорично робити не можна, тобто економити на обладнанні для кухні.
Можливо, що стіл виробничий з нержавіючої сталі і можна тимчасово замінити на звичайні, металеві столи кустарного виробництва, але ось основне технологічне обладнання для приготування їжі потрібно купувати максимально якісне. Спроби використовувати побутову техніку для кухні в умовах громадського харчування заздалегідь приречені на провал. Найчастіше домашній блендер, холодильник чи піч просто виходять з ладу в самий невідповідний момент.
Професійне обладнання для ресторанів
Особливу увагу потрібно проявити, вибираючи теплове обладнання для ресторанів – при цьому варто враховувати не тільки продуктивність техніки, але і вимоги безпеки. Як правило, серйозне обладнання для приготування гарячих страв – це електричні апарати, потужність яких може бути досить істотна. Мережа приміщення, де буде експлуатуватися така техніка, повинна витримувати сумарне навантаження від декількох одночасно включених пристроїв.
Промисловий витяжний зонт з жироуловителем – єдине правильне рішення для цеху приготування їжі. Жодна, навіть найпотужніша побутова витяжка не буде ефективна там, де готують в режимі нон-стоп кілька днів в тиждень. Конструкція цього пристрою дає можливість швидко очистити систему від жиру, не розбираючи повітроводи, не зупиняючи роботу кухні.
Естетика – також відіграє велику роль у виборі, особливо, якщо обладнання розташоване в гостьовому залі. Лінія роздачі марміт повинна бути не тільки місткою, але і привабливою, а також легко обслуговуватися, митися. Якісна нержавіюча сталь, ретельно підігнані елементи, відсутність важкодоступних для прибирання місць, акуратна збірка – ось питання, які не варто ігнорувати при виборі цих апаратів. Купити холодильну вітрину також краще з думкою про те, що вона буде перебувати на очах відвідувачів і стане «обличчям» закладу.
Багато хто схиляється до купівлі вживаного устаткування, а таке рішення можна приймати лише на свій страх і ризик. Нерідко ресторанна техніка б/у має критичні показники зносу, приховані проблеми або труднощі з обслуговуванням.
Фахівці рекомендують не експериментувати з виробниками, а вибирати виключно брендові моделі від відомих виробників з відмінною репутацією. Якщо ви не хочете щоб мийна ванна для ресторану перетворилася в проблему із-за постійних ремонтів, подбайте, щоб монтаж і підключення виробляли професіонали, а не випадкові люди. Будь-яка професійна техніка для ресторану повинна мати офіційну гарантію від виробника, можливість обслуговування на території України.
Виробник вирішує все
Можна сказати, що вибираючи обладнання для облаштування ресторану або кафе, ви вибираєте професійного і відповідального постачальника. Ідеальне рішення – коли продавець і виробник – це одна і та ж компанія, як у випадку з компанією PromTime. Компанія PromTime – це команда справжніх професіоналів, які не тільки запропонують кращі рішення для ресторану, кафе або їдальні. Фахівці фірми нададуть кваліфіковану допомогу у підборі моделей з урахуванням умов експлуатації, вимог до продуктивності, інших індивідуальних параметрів.
Обладнання для підприємств громадського харчування дуже різноманітне, але ми намагаємося задовольнити всі запити своїх клієнтів. Компанія PromTime готова запропонувати повний асортимент обладнання для ресторанів і кафе власного виробництва:
- теплове;
- мийне;
- вентиляційне;
- холодильне;
- торговельне, роздавальний;
- лабораторне.
У каталозі компанії представлені далеко не всі наші продукти. Багато моделі обладнання та аксесуари PromTime випускає за індивідуальним замовленням споживачів. Якщо ви не знайшли якусь техніку для ресторану на сторінках нашого сайту, зв'яжіться з менеджерами компанії і дізнайтеся, як можна замовити її виготовлення швидко і недорого.
Всі продукти, представлені PromTime на українському ринку, – це професійна техніка, виготовлена з урахуванням високих європейських стандартів з вітчизняних, імпортних комплектуючих. У нас є все необхідне для відкриття ефективного бізнесу у сфері громадського харчування. Компанія може забезпечити постачання «під ключ» за дуже приємною ціною, з доставкою, підключенням, налагодженням техніки у закладі клієнта. PromTime багато років працює на ринку України, має чудову репутацію у підприємців з різних куточків країни.