55 відгуків
Производим оборудование по Вашим замерамПосмотреть

Інтернет-магазин тимчасово не працює. Все буде Україна!

+380 (96) 899-89-96
+380 (95) 582-55-59
PromTime

Як організувати простір на професійній кухні для сушіння посуду?

Як організувати простір на професійній кухні для сушіння посуду?

На сучасних професійних кухнях завжди багато посуду та іншого устаткування для приготування їжі. Організація зберігання цього інвентарю – завдання дуже непросте. Але ще складніше знайти місце для сушіння посуду після її миття. До нього пред'являються серйозні вимоги. По-перше, це простір повинен мати достатній обсяг для того, щоб розмістити все що потрібно, по-друге, місце для розміщення сохне посуду не повинно заважати роботі. Ну а по-третє – важливо, щоб сушарка знаходилася там, де циркулює повітря, щоб вода випаровувалася швидше. Всі нескладні умови дотримуватися непросто, так як в професійній кухні, навіть досить великий, з вільним місцем майже завжди важко.

Обладнання для сушіння посуду

Не секрет, що правильна організація робочих процесів на кухні ресторану, їдальні або кафе, залежить не тільки від персоналу, але і від використовуваного обладнання. Варіантів для розміщення посуду для сушіння зовсім небагато. Як правило, стелаж для сушіння посуду з нержавіючої сталі встановлюють безпосередньо біля мийного відділення. Це оптимізує миття і значно економить час і сили персоналу, зайнятому цією роботою.

На хорошому, якісно виконаному стелажі для посуду без праці можна розмістити все що потрібно: тарілки, склянки, столові прилади, частини кухонного обладнання та багато іншого. Сушка для посуду нержавійка відрізняється за конструкцією від звичайного стелажа. Вона обладнана гратчастими полицями із прутів або цілісного сталевого листа з частими прорізами. Конструкція її повинна бути такою, щоб доступ до посуді на полицях був простим і безпечним.

В якості матеріалу, з якого виготовляють стелаж для сушіння, завжди використовується високоякісна нержавіюча сталь. Цей матеріал володіє повним спектром властивостей, необхідних для кухонного обладнання такого типу:

  • висока міцність сталі забезпечує жорсткість конструкції будь-яких габаритів;
  • стійка до корозії сталь не боїться вологого середовища;
  • на цей матеріал не діють агресивні хімічні сполуки, наприклад, миючі, дезінфікуючі засоби;
  • кухонний інвентар з такого металу не боїться перепадів температур;
  • тумба стелаж з нержавіючої сталі легко підтримувати в чистоті;
  • привабливий зовнішній вигляд обладнання з білого металу;
  • порівняно з іншими видами конструкційного металу, сталь нержавіюча має меншу вагу. Тому стелаж на колесах завжди досить мобільний.

Додаткову надійність стелажах для сушіння посуду можна надати, використовуючи стійки з трубного профілю прямокутного перерізу. Вони можуть витримувати великі навантаження, не деформуються і при цьому трохи важать. Оптимальний розмір перерізу такого профілю – 25х25 мм Товщина стінки труби може бути 2-3 мм. Така конструкція вже здатна витримувати десятки, а то і сотні кілограмів на кожну полицю.

Правильна установка стелажа з посудом – важлива умова його експлуатації. Посуд – це крихке обладнання і падіння полиць може стати для закладу справжньою катастрофою. Щоб цього не сталося, кріплення полиць виготовляють з солідним запасом міцності, а стійкості конструкції приділяють особливу увагу. Підлогові стелажі виробники нерідко оснащують регулювальними гвинтами, які дають можливість компенсувати нерівності підлоги. Навіть сушіння, ціна яких знаходиться в самому низу бюджетного цінового діапазону, намагаються оснащувати цими важливими дрібницями.

У деяких випадках виникає необхідність у переміщенні вимитого посуду по професійній кухні. Щоб максимально спростити цю задачу при великій кількості обладнання, були придумані стелажі для посуду на колесах. Щоб знизити вібрації при русі по нерівностях підлоги, компанії, що випускають професійну меблі для кухні, використовують колеса з спеціального м'якого пластику або щільної гуми. Іноді конструкція доповнюється гальмами, що забезпечують фіксацію коліс і запобігають мимовільне переміщення стелажа.

Проблеми місткості тумби, стелажів


Місткість професійного обладнання для сушіння посуду на кухнях закладів громадського харчування – особлива тема. Працівники громадського харчування регулярно стикаються з тим, що місця для сушіння посуду не вистачає. Саме тому далекоглядні власники відразу набувають стелажі і полиці з запасом. Відомо, що краще купити сушку для посуду навісну більшого ніж потрібно розміру, ніж незабаром шукати в кухні місце для ще однієї такої ж.

Тут все зависит от объемов производства и связанных с ним количеством посуды. Для небольшого кафе с 2-3 столиками может подойти скромная полка для посуды на стену, где поместятся 10-20 тарелок и десяток чашек и бокалов. Но если говорить о ресторане, большом баре или столовой, то тут не обойтись без вместительных стеллажей для посуды.

Нержавеющий стеллаж, цена которого зависит от размеров и качества материала – ответственное приобретение. Обычно высота такого оборудования 1700-1800 мм, при длине от 600 до 1700 мм. На каждый ярус стеллажа можно разместить от 20 до 80 тарелок, а таких ярусов в одном стеллаже делают 4-5. Такого пространства для сушки посуды может хватить уже для серьезного заведения с внушительным трафиком посетителей и обширным меню.

Сегодня можно купить полки и стеллажи для сушки посуды разного типа, размера, конструкции. Составив точный план кухни с расстановкой оборудования и мебели, несложно определить место и габариты этой мебели. Бывает и так, что стандартные решения не подходят к помещению. Сейчас это не проблема – изготовлением стеллажей и полок для сушки посуды на заказ занимаются многие компании. Заказав такое оборудование по индивидуальному проекту, вы получите оптимальную организацию пространства моечной, что положительно скажется на производительности, безопасности труда сотрудников.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner