55 відгуків
Производим оборудование по Вашим замерамПосмотреть

Інтернет-магазин тимчасово не працює. Все буде Україна!

+380 (96) 899-89-96
+380 (95) 582-55-59
PromTime

Як правильно вибрати вітрини та прилавки для сегмента HoReCa?

Як правильно вибрати вітрини та прилавки для сегмента HoReCa?

Як правильно підібрати і купити холодильну вітрину для ресторану, кафе або іншого закладу громадського харчування? Звичайно ж, це питання хвилює власників таких закладів. Сьогодні ми вам розповімо про те, яке холодильне обладнання знадобиться сегменту HoReCa?

Типи холодильного обладнання для HoReCa?

Розділимо холодильне обладнання на кілька категорій:

  • шафи;
  • камери;
  • столи;
  • вітрини;
  • льодогенераторы.

А тепер розглянемо зазначене обладнання більш детально.

Холодильна шафа: що це і навіщо

Мабуть, серед усього асортимент техніки для охолодження продуктів, холодильні шафи – це найбільша категорія. Можна виділити 2 великі категорії холодильних шаф:

  • зберігання продуктів, страв на кухні;
  • викладка вже готових страв у залі.

У холодильних шаф для зберігання продуктів на кухні може бути глуха двері як у звичайного холодильника або ж двері, що відкривається за типом шафи-купе. При підборі холодильного шафи слід обов'язково подивитися, як відчиняються його двері. Адже якщо на кухні мало місця, а модель з дверцятами як у простого холодильника, буде перегороджувати півкухні, паралізуючи її роботу, це буде недобре.

Холодильні шафи також поділяються на різні категорії в залежності від того, на яку температуру вони розраховані. Бувають низько - і середньотемпературні моделі, шафи шокової заморозки та комбіновані.

При виготовленні більшості холодильних шаф вибирають переважно нержавіючу сталь. Такий варіант цілком прийнятний для кафе, ресторанів. Але у продажу є більш дорогі моделі – з алюмінію, оцинкованої сталі з полімерним покриттям.

Холодильна камера

В ресторан або кафе з великою кухнею можна придбати холодильну камеру. Виробники пропонують камери, які можуть працювати в таких же температурних режимах, як холодильні шафи.

Основна відмінність холодильної камери – це корпус з сендвіч-панелей з теплоізоляційним матеріалом і пінополіуретаном між двома листами металу. Від товщини металу в даному випадку буде залежати енергоефективність камери.

Холодильний стіл

Крім камер і шаф для охолодження продуктів, в ресторан або кафе також знадобиться холодильний стіл купити. Він дозволяє економити простір на кухні і виконує одночасно декілька функцій:

  • поверхні для приготування страв;
  • столи для піци з різними полками і пристосуваннями;
  • саладетты – столу з гастроемкостями для інгредієнтів і вже готових страв.

Корпус устаткування виробляється переважно з нержавіючої або оцинкованої сталі, робоча поверхня – з нержавійки, граніту, мармуру або ударостійкого пластику. Зазвичай стільниця має бортики (щоб рідина стікала зі столу, продукти – не падали). Корпус столу – цельнозаливной поліуретаном. Товщина стінок – від 40 до 50 мм.

Холодильний стіл може підтримувати температуру від -2 до +10 градусів. Обсяг камери для охолодження може становити 180-700 літрів. Щоб зберігати і сортувати продукти було максимально зручно, обладнання поділено на кілька відсіків. Крім цього, можуть бути різні стаціонарні і знімні полиці, корзини або направляючі елементи для гастрономічних ємностей. Також виробники пропонують вироби з перфорованими шухлядками, які висуваються, і комбіновані варіанти – з шухлядками, дверцятами. Як терморегулятор, що може використовуватися електронний блок управління. Він забезпечує підтримку температури на заданому рівні, автоматичну оттайку. Чим більше опцій має обладнання, тим вище буде на холодильні столи ціна.

Холодильні вітрини

Переглядаючи запропонований асортимент холодильних вітрин, слід, в першу чергу, звертати увагу на їх розміри, зовнішній вигляд, адже вони будуть знаходитися в залі, а значить, будуть на очах у відвідувачів, повинні гармоніювати із загальним інтер'єром. Умовно холодильні вітрини можна розділити на:

  1. Універсальні. Найчастіше їх купують для викладки свіжої риби, м'яса, іншої продукції. Зазвичай у них немає полиць, а їх габарити досить значні. Такі вітрини купують, якщо в одному приміщенні з кафе чи рестораном буде ще й магазин. Тоді їх використання буде абсолютно виправданим.
  2. Настільні. Зазвичай вони невеликі. Встановлюють їх прямо на прилавок.
  3. Підлогові. Вітрина холодильна підлогова зазвичай великогабаритна. Може мати одну або кілька полиць, розташованих одна над іншою.
  4. Морозильні. Вони забезпечують максимально низьку робочу температуру.
  5. Для кондитерських виробів. Можуть мати багато полиць для викладки готової продукції.

Сучасні виробники пропонують недорого купити холодильну вітрину кондитерську різних видів:

  • для зберігання або демонстрації кондитерських виробів, які швидко псуються;
  • настільні, окремі горизонтальні або вертикальні.
  • з обертовими полицями або статичні, з підсвічуванням.

Вибирати модель слід з урахуванням особливостей роботи кафе чи ресторану. Наприклад, якщо потрібна холодильна вітрина кондитерська для кафе, яке займається реалізацією виключно тортиків і тістечок, слід вибирати модель великого об'єму з різними додатковими опціями (наприклад, підсвічуванням або можливістю полиць обертатися). Якщо ж потрібна холодильна кондитерська вітрина для закладу з мінімальною кількістю десертів, можна придбати невелику настільну модель, яку встановити на барною стійкою.

Генератори льоду

Льодогенератор – це корисне пристроїв для ресторанів, кафе, просто незамінний для барів. Холодильна установка такого типу призначена для виготовлення, зберігання льоду у великій кількості. Підбираючи таку модель, варто уважно подивитися на те, що вона вміє «робити». Практично всі льодогенераторы можуть виготовляти кубики льоду, а ось гранули – тільки одиниці. Крім кубиків, гранул, пристрій миє виробляти лід у вигляді пірамідок, циліндрів, луски.

Ще одна важлива характеристика льодогенератора – це обсяг льоду, який він може виробляти, зберігати.

Якщо вам необхідно облаштувати прилавок холодних закусок, кондитерських виробів або будь-яких інших готових страв, тоді ласкаво просимо в наш інтернет-магазин PromTime. Тут ви зможете вибрати необхідне вам обладнання для будь-якого ресторану, кафе або іншого закладу громадського харчування.

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner