55 відгуків
Производим оборудование по Вашим замерамПосмотреть

Інтернет-магазин тимчасово не працює. Все буде Україна!

+380 (96) 899-89-96
+380 (95) 582-55-59
PromTime

Як вибрати додаткове обладнання для професійної кухні

Як вибрати додаткове обладнання для професійної кухні

Для облаштування одного кафе, ресторану або цілої мережі закладів недостатньо купити тільки піч і холодильник, знадобиться ще багато іншого додаткового професійного обладнання, яке дозволить грамотно зберігати приготовані страви, продукти, доглядати за посудом і дотримуватися всіх санітарно-епідеміологічні норми. Професійна техніка допоможе грамотно укомплектувати готель, ресторан, офіс, підприємство, торговий майданчик або будь-яку іншу точку. Додаткове обладнання допоможе в кілька разів розширити функціональні можливості будь-якого проекту, розвинути бізнес.

Серед недорогих, але при цьому практичних доповнень, великою популярністю користуються шпилька для листів, електромеханічні товари, різноманітні варіанти посуду, підставок, поличок, барне обладнання та інше. До професійного оснащення обов'язково відносять бункер, комбайн, посудомийну машину, зносостійкі підставки, без яких приготування їжі буде вважатися негигиеничным.

Для чого потрібна навісна полиця для посуду?

Організація простору на кухні – важливий аспект, при якому площа повинна бути використана максимально ефективно. Раніше використовувалися класичні підвісні шафи, які займали багато місця і не завжди виглядали стильно, гармонійно. На зміну їм прийшла навісна полиця для посуду, яка виглядає оригінально, практично, сучасно.

Підвісні конструкції зараз на ринку представлено в широкому асортименті. Вони можуть бути кутовими, відкритими, гратчастими, з наявністю додаткового підсвічування або висувних ящиків. При облаштуванні також рекомендується розглянути не менш практичний стелаж сушка для посуду. Це оптимальне рішення, якщо працівники громадського закладу або кухні офісу, промислового будівлі не хочуть самостійно протирати посуд або немає грошей на автоматичну сушарку.

Переваги навісних полиць:

  • простий монтаж;
  • класична конструкція;
  • економія простору;
  • доступна вартість;
  • скорочення часу на пошуки необхідного посуду.

Прикріплюється полиця для посуду на стіну. Це може бути вертикальне або горизонтальне виконання, що залежить від того, який простір можна охопити, скільки об'єктів розмістити на виробі.

Сьогодні сушки для посуду купити в Україні не проблематично. Їх виготовляють із ДВП, МДФ, натурального дерева, металу. Такий широкий вибір дозволяє підбирати те, що більше підходить за функціональним можливостям бюджету.

Чому станція бармена так популярна?

Барна станція зустрічається не тільки в закладах, де подають спиртні напої, за типом клубів або барів, але і в ресторанах, кафе, невеликих острівцях в торгових центрах. Класична станція бармена розроблена для зручної розстановки напоїв, економії часу персоналу, оскільки всі необхідні пляшки завжди під рукою. Виробники обладнують вироби спеціальними знімними або стаціонарними направляючими, в яких розставляють пляшки.

Всі станції додатково обладнані спеціальною мийною ванною, в якій можна мити робочий інвентар та посуд, не відходячи від робочого місця. Грамотно розташоване технічне обладнання також дозволить підвищити якість готових напоїв, значно прискорити їх приготування.

Додатково до станції можна придбати бункер для льоду. Це спеціалізоване професійне обладнання, в якому збирається і зберігається лід. Його можна комбінувати з льодогенератором, але тоді техніка обов'язково повинна бути від одного виробника. Зазвичай бункер оснащується високоякісною теплоізоляцією, опорними ніжками, рамою з нержавійки, баком, виготовленим з харчового поліетилену, який піддається очищенню. Деякі більш дорогі моделі розробники обладнали спеціальними роликовими опорами, які дозволяють легко перевозити бункер з місця на місце. Місткість найбільших моделей становить 1000 кг.

Як вибрати підставку для зберігання виробів?

Ще один популярний вид додаткового обладнання професійної кухні – це підставка під пароконвектомат. Цей вид техніки зазвичай використовується середніми або великими підприємствами громадського харчування. Машина застосовується при приготуванні страв на пару, смаження, випікання та спеціалізованої термічної обробки продуктів. Експерти відзначають, що пароконвектомат – це універсальна техніка, яка буде затребувана в будь-якому громадському харчуванні, але вона не може використовуватися без доповнення – спеціалізованої підставки, що необхідна для зручного розміщення настільних моделей.

Зазвичай підставку виготовляють з нержавіючої сталі, оскільки вона вважається найбільш довговічною, при належному догляді захищена від таких проблем, як поява цвілі або грибка. За таким же принципом створюється і підставка під піч для піци. У кожному з цих випадків важливо дотримуватися конструктивні особливості, габарити, орієнтуючись на модель печі або пароконвектомата.

Чтобы пицца, хлебобулочные изделия правильно хранились, сберегали свой товарный внешний вид, необходимо купить еще и шкаф для хлеба. Если в нем будет большое количество стеллажей разных размеров, то такая конструкция автоматически считается универсальной.

Чтобы на кухне всегда был свежий воздух, а запахи от приготовления пищи не оседали на мебели, вещах, стоит установить вентилятор центробежный. Он бывает полностью автоматическим или механическим. Во втором случае пользователю необходимо будет самостоятельно включать или выключать систему.

В компании PromTime вы можете по выгодной стоимости приобрести все дополнительное оборудование, которое необходимо для комплексного обустройства профессиональной кухни. Мы предлагаем только сертифицированные изделия собственного производства, которые прошли ряд проверок. В наличии имеется в разных вариациях станции бармена, бункеры, полки и стеллажи, но есть возможность изготовить данное оборудование под заказ, согласно ваших требований, параметров. Обращайтесь!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner