Правила вибору мийних ванн
Правильна організація робочого місця – запорука успішної діяльності в будь-якій сфері, підприємства громадського харчування не є винятком. Від їх оснащення залежить швидкість і якість виконаної роботи. Ванна з нержавійки – невід'ємний елемент кухні в різних закладах – від невеликого кафе до солідних ресторанів, великих їдальнях.
Мийна ванна, її застосування на кухні
Приготування страв на кухні – далеко не єдиний технологічний процес. До того, як з'явиться черговий кулінарний шедевр, виконуються підготовчі роботи – миття продуктів, розморожування інгредієнтів, очищення, нарізання, обробка і т. п. Так і після належить прибирання робочого місця, миття брудного посуду.
Ванни мийні – допоміжне обладнання, без якого на кухні ніяк не обійтися. На перший погляд, проста конструкція, а насправді – функціональний предмет спрощення праці, підвищення рівня працездатності. Також мийка необхідна для дотримання санітарно-гігієнічних норм і вимог.
Мийні ванни застосовуються для:
- очищення і миття кухонного начиння;
- миття столового посуду;
- первинної обробки продуктів харчування;
- розморожування;
- забезпечення особистої гігієни персоналу.
На цьому функціональність обладнання не закінчується. Також його можна застосовувати в харчовій промисловості, на фабриках, підприємствах, заводах, в лабораторіях, медичних установах.
Типи і види мийних ванн
Швидкість на кухні – важлива умова успішного робочого процесу для закладів громадського харчування. Для якісного і швидкого очищення їдальні посуду, приладів, інших кухонних приналежностей необхідна мийна ванна. При виборі такого обладнання варто враховувати його типи та види, кількість посадкових місць в закладі.
Типи ванн згідно технології виробництва:
- суцільнотягнені – має гострі кути, але шви відсутні;
- зварна – має шви, відносно невисоку вартість;
- комбіновані – оцинкований метал спільно з нержавіючої сталлю;
- легована сталь – 100% нержавійка).
Якісним вважається суцільнотягнені ванна мийна з нержавійки. Вона має більш довгий термін експлуатації, в ній відсутні шви, що спрощує санітарну обробку.
Також дані вироби можуть відрізнятися один від одного способом підведення води. Якщо змішувач зверху – це нижній, в стіні – верхній тип підключення.
Вплив конструкції на функціональність
Сучасні мийки можуть складатися з декількох секцій, згідно такій будові вони бувають:
- одинсекційними – економічний варіант, займає мало місця, призначений для закладу, в якому не більше двох десятків посадочних місць;
- двосекційними – призначені для підприємства масового харчування, що обслуговує близько шістдесяти відвідувачів;
- трисекційними – для кухонь з великою площею, заклад може прийняти одночасно до вісімдесяти гостей.
Котломойка – ще один тип будови. Ванна мийна односекційна, приміром, має глибину в 2 рази менше, ніж котломойка. Остання призначена для очищення та миття великого кухонного інвентарю (котли, контейнери, листи).
Для надійності конструкції ванна нержавійка зміцнюється каркасом з труб або профільними куточками. Перевагу варто віддавати трубному кріпленню, воно надійніше.
При виборі також варто звертати увагу на регульовані ніжки. Вони потрібні для забезпечення зручності роботи. Заслуговує на увагу і стіл мийка із нержавіючої сталі – зручна деталь кухні для всього персоналу. Його унікальність в тому, що мийка і стіл – єдина конструкція. Стіл може бути і праворуч, і ліворуч від мийки.
Рекомендації по вибору мийних ванн
Завдяки сучасному різноманітності конструкцій, типів і видів ускладнюється процес їх вибору. Перед тим, як придбати таке обладнання, необхідно дотримуватися основних рекомендацій:
- зробити заміри місця, де буде встановлюватися мийка;
- дотримуватися розмірів технологічної лінії, які повинні збігатися з глибиною вироби;
- враховувати розміри кухонного посуду, столового посуду;
- знати кількість одночасно виконуваних операцій;
- віддавати перевагу тристоронньої П-образної або чотиристоронньої обв'язку ніг.
Виробничі ванни повинні бути зі спеціальними отгибами, щоб попередити травмування працівників. Борт повинен бути таким, щоб вода при митті не потрапляла на підлогу, особливо кахельну – це один із заходів техніки безпеки на кухні.
Де надійно купити виробничі ванни?
Купити мийну ванну найвигідніше у досвідченого виробника, який робить якісну продукцію. Таким є компанія PromTime, яка працює на ринку харчового обладнання з нержавійки більше десяти років.
Миття з нержавіючої сталі промислова від PromTime – це високоякісний виріб, необхідне для будь-якого підприємства масового харчування, лабораторії або медичного закладу. До основних переваг наших мийок можна віднести:
- стійкість до корозії, впливу хімічних речовин;
- стійкість до агресивних середовищ;
- надійність;
- якість;
- безпека для персоналу;
- тривалий термін експлуатації;
- багатопрофільність.
PromTime – цінуємо довіру клієнтів, пишаємося визнанням конкурентів!