55 відгуків
Производим оборудование по Вашим замерамПосмотреть

Інтернет-магазин тимчасово не працює. Все буде Україна!

+380 (96) 899-89-96
+380 (95) 582-55-59
PromTime

Правила вибору мийних ванн

Правила вибору мийних ванн

Правильна організація робочого місця – запорука успішної діяльності в будь-якій сфері, підприємства громадського харчування не є винятком. Від їх оснащення залежить швидкість і якість виконаної роботи. Ванна з нержавійки – невід'ємний елемент кухні в різних закладах – від невеликого кафе до солідних ресторанів, великих їдальнях.

Мийна ванна, її застосування на кухні

Приготування страв на кухні – далеко не єдиний технологічний процес. До того, як з'явиться черговий кулінарний шедевр, виконуються підготовчі роботи – миття продуктів, розморожування інгредієнтів, очищення, нарізання, обробка і т. п. Так і після належить прибирання робочого місця, миття брудного посуду.

Ванни мийні – допоміжне обладнання, без якого на кухні ніяк не обійтися. На перший погляд, проста конструкція, а насправді – функціональний предмет спрощення праці, підвищення рівня працездатності. Також мийка необхідна для дотримання санітарно-гігієнічних норм і вимог.

Мийні ванни застосовуються для:

  • очищення і миття кухонного начиння;
  • миття столового посуду;
  • первинної обробки продуктів харчування;
  • розморожування;
  • забезпечення особистої гігієни персоналу.

На цьому функціональність обладнання не закінчується. Також його можна застосовувати в харчовій промисловості, на фабриках, підприємствах, заводах, в лабораторіях, медичних установах.

Типи і види мийних ванн

Швидкість на кухні – важлива умова успішного робочого процесу для закладів громадського харчування. Для якісного і швидкого очищення їдальні посуду, приладів, інших кухонних приналежностей необхідна мийна ванна. При виборі такого обладнання варто враховувати його типи та види, кількість посадкових місць в закладі.

Типи ванн згідно технології виробництва:

  • суцільнотягнені – має гострі кути, але шви відсутні;
  • зварна – має шви, відносно невисоку вартість;
  • комбіновані – оцинкований метал спільно з нержавіючої сталлю;
  • легована сталь – 100% нержавійка).

Якісним вважається суцільнотягнені ванна мийна з нержавійки. Вона має більш довгий термін експлуатації, в ній відсутні шви, що спрощує санітарну обробку.

Також дані вироби можуть відрізнятися один від одного способом підведення води. Якщо змішувач зверху – це нижній, в стіні – верхній тип підключення.

Вплив конструкції на функціональність

Сучасні мийки можуть складатися з декількох секцій, згідно такій будові вони бувають:

  • одинсекційними – економічний варіант, займає мало місця, призначений для закладу, в якому не більше двох десятків посадочних місць;
  • двосекційними – призначені для підприємства масового харчування, що обслуговує близько шістдесяти відвідувачів;
  • трисекційними – для кухонь з великою площею, заклад може прийняти одночасно до вісімдесяти гостей.

Котломойка – ще один тип будови. Ванна мийна односекційна, приміром, має глибину в 2 рази менше, ніж котломойка. Остання призначена для очищення та миття великого кухонного інвентарю (котли, контейнери, листи).

Для надійності конструкції ванна нержавійка зміцнюється каркасом з труб або профільними куточками. Перевагу варто віддавати трубному кріпленню, воно надійніше.

При виборі також варто звертати увагу на регульовані ніжки. Вони потрібні для забезпечення зручності роботи. Заслуговує на увагу і стіл мийка із нержавіючої сталі – зручна деталь кухні для всього персоналу. Його унікальність в тому, що мийка і стіл – єдина конструкція. Стіл може бути і праворуч, і ліворуч від мийки.

Рекомендації по вибору мийних ванн

Завдяки сучасному різноманітності конструкцій, типів і видів ускладнюється процес їх вибору. Перед тим, як придбати таке обладнання, необхідно дотримуватися основних рекомендацій:

  • зробити заміри місця, де буде встановлюватися мийка;
  • дотримуватися розмірів технологічної лінії, які повинні збігатися з глибиною вироби;
  • враховувати розміри кухонного посуду, столового посуду;
  • знати кількість одночасно виконуваних операцій;
  • віддавати перевагу тристоронньої П-образної або чотиристоронньої обв'язку ніг.

Виробничі ванни повинні бути зі спеціальними отгибами, щоб попередити травмування працівників. Борт повинен бути таким, щоб вода при митті не потрапляла на підлогу, особливо кахельну – це один із заходів техніки безпеки на кухні.

Де надійно купити виробничі ванни?

Купити мийну ванну найвигідніше у досвідченого виробника, який робить якісну продукцію. Таким є компанія PromTime, яка працює на ринку харчового обладнання з нержавійки більше десяти років.

Миття з нержавіючої сталі промислова від PromTime – це високоякісний виріб, необхідне для будь-якого підприємства масового харчування, лабораторії або медичного закладу. До основних переваг наших мийок можна віднести:

  • стійкість до корозії, впливу хімічних речовин;
  • стійкість до агресивних середовищ;
  • надійність;
  • якість;
  • безпека для персоналу;
  • тривалий термін експлуатації;
  • багатопрофільність.

PromTime – цінуємо довіру клієнтів, пишаємося визнанням конкурентів!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner