55 відгуків
Производим оборудование по Вашим замерамПосмотреть

Інтернет-магазин тимчасово не працює. Все буде Україна!

+380 (96) 899-89-96
+380 (95) 582-55-59
PromTime

Правильне розміщення полиць і стелажів на кухні громадського харчування

Правильне розміщення полиць і стелажів на кухні громадського харчування

У сучасному громадському харчуванні використовується безліч різних продуктів, а також велику кількість посуду, обладнання і пристосувань. Всі ці речі потрібно десь зберігати, причому таким чином, щоб вони були під рукою, але в той же час не заважали роботі персоналу. Для продуктів є ще одна вимога – вони не повинні взаємодіяти один з одним. Тому стелаж для сушіння посуду розмістити в цеху приготування їжі набагато простіше, ніж такий же стелаж, але з сировиною для приготування їжі.

Полки, стелаж для посуди: уажные нюанси розташування

Великий вибір стелажів і полиць, сконструйованих та виготовлених спеціально для використання на об'єктах громадського харчування, що значно спрощує організацію простору в кухнях ресторанів і кафе. Звичайнісінька сушка для посуду навісна може мати безліч виконань і конструкцій, серед яких нескладно вибрати оптимальний варіант для свого об'єкта. Не менш широкий вибір полиць і шаф для продуктів харчування.

Для зберігання продуктів існують суворі правила, які важливо застосовувати, розміщуючи полиці і стелажі в цеху:

  1. Продукти повинні зберігатися строго за категоріями. Окремо розташовують полиці з м'ясом, рибою, фруктами та овочами. Інгредієнти одного типу складуються разом не просто так – це допомагає продуктів довше зберігати свіжість і не вбирати сторонні запахи.
  2. Полиці, стелажі повинні бути влаштовані так, щоб зберігати продукти можна було у фабричній упаковці. Цей момент важливо передбачити заздалегідь, на етапі замовлення обладнання для підприємств громадського харчування.
  3. Полиці для сорбатов розміщують окремо від полиць з сорбентами. Вершкове масло – наочний приклад сорбенту, так як воно чудово вбирає навіть слабкі запахи, через це втрачає свої кулінарні якості. Серед сорбатов потрібно згадати м'ясо, рибу, зелень, легко віддають свої запахи.
  4. Для вологих і сухих продуктів потрібно використовувати окремі стелажі. Порушення цього правила часто стає причиною мікробіологічної псування продуктів.

У кухні навісна сушка для посуду повинна розташовуватися в стороні від полиць і стелажів, де зберігаються продукти, особливо ті, що бояться підвищеної вологості.

Стелажі, полиця для посуду на стіну: варіанти розташування

Сьогодні у розпорядженні споживачів широкий вибір стелажів і полиць різного типу. У продажу представлені як звичайна полиця для посуду на стіну, так і складні сучасні системи, що мають максимальну місткість і комфорт використання. Для обладнання кухні можна вибрати такі варіанти стелажів:

  • автономні стаціонарні моделі, які можуть встановлюватися в будь-якому місці приміщення;
  • пристінні моделі, розташовані по периметру приміщення, у колон і виступів стін;
  • стелажі на колесах, вільно переміщаються по кухні;
  • системи на рейкових направляючих, що переміщаються на розсуд користувача по певній траєкторії.

Останні два варіанти можуть використовуватися не тільки для зберігання продуктів і устаткування, але і як візки для приладдя. За допомогою стелажів можна ефективно зонувати приміщення, відокремивши, наприклад, гарячий цех від іншого робочого простору. Є стелажні системи з загальними стійками, які дозволяють розширювати місце для зберігання, використовуючи наявну опору. Таке рішення дозволяє заощадити місце в кухні, так як стійок буде менше.

Вибираючи стелаж для посуду або продуктів, слід враховувати, що чим більше його довжина, тим менше навантаження він здатний витримувати. Виходом з положення можуть стати додаткові опори, що підсилюють полиці стелажів. При нестачі простору для установки стелажів, використовують як навісні полки, що кріпляться на стіни, так і полки, що встановлюються в нижній частині виробничої меблів – під робочими поверхнями. Кутова полиця для просушування посуду – відмінна ідея для раціонального використання простору в кутку приміщення, якому непросто знайти застосування.

Полиці для великих і великих предметів размешают на рівні від колін до грудей, орієнтуючись на середній зріст людини. Якщо місця для зберігання цих предметів розмістити на рівні голови і вище, то ризик падіння вантажу, травмування працівника збільшується. Також не рекомендують розміщувати місця для зберігання таких предметів нижче пояса – так як в цьому випадку є ймовірність отримання травми спини.

Якщо ви шукаєте, де купити сушку для посуду навісну, полиці, систему стелажів, прилавки, барні стійки, роздавальні столи або таке обладнання як візок шпилька, компанія PromTime може запропонувати великий вибір високоякісної продукції за відмінною ціною, з офіційною гарантією від виробника. У нас є все, щоб обладнати заклади громадського харчування у відповідності з найсучаснішими європейськими стандартами і без зайвих витрат. Ми готові надати широкий асортимент продукції з каталогу, а також виготовлення спеціальних меблів, обладнання для громадського харчування під замовлення.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner