55 відгуків
Производим оборудование по Вашим замерамПосмотреть

Інтернет-магазин тимчасово не працює. Все буде Україна!

+380 (96) 899-89-96
+380 (95) 582-55-59
PromTime

Топ помилок при замовленні обладнання для облаштування професійної кухні ресторану

Топ помилок при замовленні обладнання для облаштування професійної кухні ресторану

Успішний ресторанний бізнес – це не тільки правильно підібраний локація, грамотна реклама і професійні кадри, але і ефективне і надійне обладнання для кухні. При виборі обладнання для ресторану дрібниць бути не може і важлива кожна фритюрниця. На жаль, далеко не всі підходять до цього питання серйозно, з-за чого пізніше втрачають час, клієнтів і, в результаті, гроші. Ми приготували топ-10 помилок, які найчастіше допускають підприємці при замовленні обладнання для їдалень, кафе і ресторанів.

Основні помилки при виборі обладнання для їдалень, кухні

  1. Нерозбірливість у постачальників. Багато роблять непрощенну помилку, зациклюючись на саму техніку для кухні. При цьому вони зовсім не надають значення такого важливого критерію як репутація компанії, що поставляє обладнання. Сьогодні, коли на ринку працюють десятки конкуруючих фірм, можна вибирати кращих, навіть якщо покупка – це звичайний стелаж для посуду. Відгуки про продукції того чи іншого виробника можуть стати гарною підмогою у виборі обладнання.
  2. Відсутність сертифікатів та ліцензій. Документи, що підтверджують якість продукції і компетентність продавця повинні при купівлі обладнання для закладів громадського харчування цікавити перш за все. Солідному продавцю нічого приховувати від клієнтів, тому він готовий пред'явити не тільки копії документів, але і їх оригінали.
  3. Відмова від нових моделей і свіжих рішень. У більшості випадків, навіть таке обладнання як вітрина кондитерської купується з урахуванням свого або чужого досвіду. При цьому на вітчизняному ринку регулярно з'являється нові, доступні і технічно досконаліші моделі. Багато власників бізнесу визнають, що пізніше шкодують про те, що вибрали обладнання минулих років і витрачають гроші на його модернізацію.
  4. Купівля устаткування, вживаного. Часто підприємці, щоб знизити витрати при відкритті закладу, купують теплове обладнання, вітрини або меблі для ресторану колишні у вживанні. Такий варіант можна розглядати лише як крайній випадок, адже на б/у техніку вам не нададуть гарантії. Ніхто не знає, як експлуатувалися і обслуговувалися ці прилади і скільки вони прослужать, не доставляючи вам проблем.
  5. Відсутність проекту кухні. Іноді стелаж для сушіння посуду або плита купуються спонтанно, тому що з'явилася приваблива цінова пропозиція або просто дуже сподобалася модель. Йти від зворотного у виборі обладнання для кухні кафе чи ресторану не варто прив'язуватися потрібно, перш за все, до планування приміщення і проекту розміщення техніки і меблів. Це набагато доцільніше і дешевше, ніж потім підганяти кухню під обладнання, переносячи комунікації і розширюючи проходи.
  6. Відсутність фінансового плану. Перш ніж купувати щось для свого бізнесу, ретельно продумайте бюджет. Закладіть в нього деякий запас, не більше 25%, але постарайтеся не виходити за встановлені межі. Безладні, незаплановані покупки швидко спустошать ваші кишені, і ви не зрозумієте, куди поділися ваші гроші.
  7. Гарантія і сервіс. Купуючи обладнання, навіть таке просте як стелаж під посуд, потрібно завжди цікавитися гарантійними зобов'язаннями. Особливо це важливо, коли купується складне технологічне обладнання. Гарантійні терміни відрізняються не тільки у різних виробників, але й у різних продавців, тому при виборі не варто поспішати і потрібно розглянути всі існуючі варіанти. Наявність сервісних центрів у вашому місті – це теж важливий критерій вибору. Транспортування несправної техніки, особливо великогабаритної, на далекі відстані, виллється в серйозні витрати.
  8. Відмовтеся від непотрібного обладнання. При організації бізнесу завжди велика спокуса придбати техніку для кухні «на виріст», особливо на початку, коли ще немає гострого дефіциту коштів. Від такої тактики краще відмовитися, тому що з великою часткою ймовірності, перед самим відкриттям ресторану, ви будете шкодувати про свою марнотратства. Зайвий стіл тумба - це не тільки непотрібні витрати, але й клопоти, пов'язані із зберіганням габаритного предмета, який може стати в нагоді не скоро.
  9. Не робіть акцент тільки на брендового техніці – це призведе до зайвих витрат, часто не виправданим. Серед не надто розкручених виробників, в тому числі вітчизняних, є відповідальні компанії, що пропонують конкурентоспроможну продукцію і приємні ціни. Представлені або плити, стелажі або столи тумба можуть виявитися більш зручними і довговічними ніж брендові.
  10. Кваліфікований підбір обладнання. Сучасна професійна техніка для кухні – це складне обладнання з безліччю характеристик. Якщо ви раніше не стикалися з його вибором, краще звернутися до фахівців, які мають відповідний досвід і знання. Отримання інформації про тих чи інших моделях устаткування з інтернету не надто підходящий спосіб вибору, так як в мережі зараз багато неправдивої, замовленої інформації.

Напоследок стоит сказать, что даже такая мелочь как тумбы под стол лучше покупать у авторизованных поставщиков или производителей. Это не только выгодно, но и удобно с той точки зрения, что вы всегда будете иметь доступ к комплектующим, в случае какой-либо поломки. Покупая оборудование у случайных продавцов, вы можете столкнуться с тем, что нужная вам деталь или расходный материал не окажутся в наличии и придется ждать их доставки из-за рубежа или вообще организовывать поиск самостоятельно.

Если вы ищете качественное профессиональное оборудование для кухни ресторана, столовой или кафе, компания PromTime готова организовать поставку любой техники и мебели, в том числе изготовленной под заказ. Мы предлагаем розничную и оптовую поставку, а также организацию кухни «под ключ». У нас самые лучшие в Украине цены, официальная гарантия и налаженный сервис по всей территории страны.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner