55 відгуків
Производим оборудование по Вашим замерамПосмотреть

Інтернет-магазин тимчасово не працює. Все буде Україна!

+380 (96) 899-89-96
+380 (95) 582-55-59
PromTime

Тонкощі виробництва стелажів для посуду з нержавійки

Тонкощі виробництва стелажів для посуду з нержавійки

Грамотна організація робочого процесу в закладі громадського харчування можлива тільки при правильному підборі нейтрального обладнання. Воно повинно відповідати санітарним нормам, бути стійким до впливу вологи, пари, не деформуватися від частих обробок хімічними, миючими засобами. Професійне обладнання повинне бути практичним, зручним, при цьому розміщувати весь кухонний інвентар компактно, не займаючи більшу площу. Якісне нейтральне обладнання сприяє швидкої і продуктивної роботи колективу закладу, підвищує його продуктивність.

Відповідають всім технічним і санітарним нормам стелажі з нержавійки. Цей тип нейтрального оснащення на професійній кухні виконує наступні функції:

  • забезпечує систематизований зберігання кухонного інвентарю, посуду в зоні швидкого і зручного доступу працівників;
  • дозволяє правильно організувати робочий простір;
  • скорочує час приготування страв, чим підвищує продуктивність роботи підприємства.

Види стелажів з нержавійки

Стелаж нержавійка використовується у доготівельних цехах, підсобних приміщеннях, цехах з виробництва напівфабрикатів в супермаркетах, зоні миття посуду та зберігання інвентарю, на кухнях закладів громадського харчування. Цей вид нейтрального професійного обладнання застосовується при зберіганні кухонного приладдя, посуду, бакалії та напівфабрикатів.

За своїм призначенням кухонні стелажі бувають наступних видів.

  1. Стелаж для сушіння посуду, її зберігання. Такий вид встановлюють у мийних відділах ресторанів, їдалень, інших закладів громадського харчування. Він являє собою відкриту конструкцію, що складається з відмінних розмірами окремих полиць для кожного типу посуду і піддону збору стоків води.
  2. Стелаж, обладнаний полицями з перфорацією для сушіння чашок, склянок. Додатково за необхідності на нього встановлюються кошики, виготовлені з дроту нержавійки, щоб висушувати тарілки. Використовують такий вид у приміщеннях закладів з самообслуговуванням.
  3. Стелаж зі стандартними або гратчастими полицями. Застосовується при зберіганні посуду, кухонного приладдя, техніки, упакованих продуктів. Гратчасті полиці добре провітрюються, що дозволяє зберігати на них кошики з випічкою, пластикові контейнери з фруктами, овочами.

Кожен з цих типів обладнання повинен володіти високою міцністю, оскільки навантаження на одну полицю може досягати ста кілограмів. За величиною навантаження і виконуваних функцій стелаж для посуду підбирають з наступних видів:

  • пристінний стаціонарний;
  • стаціонарний острівної двосторонній;
  • підлоговий пересувний;
  • підвісний настінний.

Великий асортимент кухонних стелажів дозволяє підібрати обладнання для кухні, що відповідає будь-яким вимогам, обсягами виробництва, особливостей приміщення.

Як сконструйований стелаж для посуди?

В приміщеннях з високим рівнем вологості раціонально використовується зтеллаж сушка з нержавійки. Тому його конструкція розробляється згідно з такими експлуатаційними вимогами:

  • харчова нержавіюча сталь маркувань AISI 304 і AISI 403 володіє міцністю, витримує інтенсивні навантаження, не піддається корозії, деформації під впливом агресивних хімічних речовин, вологи, пари, високих температур, перешкоджає розвитку хвороботворних бактерій;
  • правильно розраховані габарити дозволяють раціонально розмістити обладнання в робочому просторі приміщення будь-якої площі;
  • універсальність конструкції, при якій полку сушка для посуду може одночасно розміщувати стакани, тарілки, а також важку кухонне начиння з загальною вагою до трьохсот кілограмів;
  • регульоване кріплення з опорних гвинтів дозволяє правильно виставити підвісний стелаж щодо самого нерівного статі;
  • кромки, кути з закругленими фальцованными краями виключають травмування персоналу;
  • мобільність, простота збірки робить можливим при необхідності змінювати розташування стелажа.

Конструкція полиць, шафок може бути збірно-розбірної і зварної. Перевага збірно-розбірного каркасу в простоті його складання, в зручності транспортування. Зварний каркас частіше використовують у шкільних і заводських їдалень з-за його міцністю.

Для побудови каркасу використовують куточки з нержавіючої, та пофарбованої оцинкованої сталі, а також профільну трубу. Полиці виготовляються тільки з нержавіючої сталі.

Як влаштована полиця навісна для сушіння посуду?

Будова підвісних сушарок трохи відрізняється від підлогових стелажів. Полиця навісна для сушіння посуду являє собою відкриту конструкцію, яка компактно розміщує велика кількість кухонного начиння. Кріпляться полиці на стіну біля мийного обладнання. Сушарка має відповідати санітарно-гігієнічним нормам, легко очищатися від жиру, інших забруднень.

Полка навесная для посуды состоит из секций с перфорацией для сушки стаканов и чашек, секций, где сушатся тарелки, и водосборного поддона. Сборно-разборная конструкция полки обеспечивает легкость демонтажа, удобство перевозки оборудования в случае необходимости.

Сушилка для посуды нержавейка навесная комплектуется двумя или четырьмя полками, в соответствии с объемами производства. Толщина полок в сушилке эконом серии составляет 0.8 мм, в полках сушилки «профи» толщина стали достигает 2 мм. Вне зависимости от того, какая толщина металла использовалась для производства сушилки, ее полки комплектуются специальными ребрами жесткости.

Выгодно и надежно заказать стеллаж для посуды от производителя PromTime

Если вы желаете готовый стеллаж для сушки посуды купить по выгодной цене или же хотите заказать оборудование по индивидуальным размерам, обращайтесь в компанию PromTime. Так, если среди моделей из каталога вы не найдете ту самую полку или шкаф, что соответствует особенностям вашей кухни, наше производство готово изготовить профессиональное оборудование из нержавеющей стали по вашим размерам, схемам и чертежам по выгодной цене.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner