55 відгуків
Производим оборудование по Вашим замерамПосмотреть

Інтернет-магазин тимчасово не працює. Все буде Україна!

+380 (96) 899-89-96
+380 (95) 582-55-59
PromTime

Як правильно організувати простір в кондитерській

Як правильно організувати простір в кондитерській

Бізнес в кондитерській сфері завжди був одним із пріоритетних напрямів харчової галузі. Незважаючи на потрясіння, життєві та економічні, солодощів людям хочеться завжди, і вітрина кондитерської незмінно привертає увагу дітей і дорослих. Виробництво і продаж кондитерських виробів багато вважають вузьким напрямком і думають, що організація простору для цього бізнесу не вимагає особливо ретельного підходу. Але це не так і неправильно продумане планування, як і непродумано встановлене харчове обладнання в Україна можуть вкрай негативно вплинути на успіх всієї справи.

Холодильна кондитерська вітрина: ключові моменти

У тому випадку, якщо приміщення погано підходить для організації кондитерської, правильно організувати простір буде важко або зовсім неможливо. Тому потрібно дотримуватися певних правил при пошуку площ для цього бізнесу. Кожна кондитерська вітрина повинна розташовуватися у відповідності з міркуваннями не тільки маркетингу, але й комфорту відвідувачів та працівників закладу.

Відразу потрібно зазначити, що відкрити повноцінний кондитерський бізнес на 20 кв. метрів не вийде. Якщо ви збираєтеся вмістити в приміщення кондитерський цех та торговий зал, то вам знадобляться як мінімум 50 кв. метрів. Касове місце, прилавок, можливо столики для тих, хто захоче випити кави з тістечками прямо у вас в закладі – все це вимагає простору. Чи варто говорити про те, що в цеху доведеться розмістити не лише столи і плиту, але і безліч іншого важливого устаткування.

Також не можна назвати хорошою ідеєю вибір підвального приміщення. По-перше, постраждає презентабельність вашої кондитерської, а по-друге, ви можете зіткнутися з безліччю організаційних та документальних проблем, одна з яких, в результаті, цілком може стати нерозв'язною.

Виробниче приміщення повинне мати підключення до холодної і гарячої води, припливно-витяжну систему вентиляції, місце для складування продуктів. Бажано мати і кімнату, де персонал зможе переодягатися і зберігати свої речі. Не забувайте і про зручності – без туалету відкрити кондитерську вам не дозволять. В приміщення цеху повинен вести окремий вхід, і воно не може бути суміжних з санвузлом.

Якщо у вашій кондитерської будуть столики, то їх має бути не менше 3. В крайньому випадку, трохи простору можна вигадати, якщо замість звичайної вітрини буде використовуватися міні вітрина для десертів. В залі повинні розміститися, крім каси і вітрини для десертів кофемашина, шафи для посуду, а також холодильник для напоїв.

Слід пам'ятати, що вітрина холодильна для десертів повинна бути на видному місці, щоб гості без зусиль змогли оцінити вибір кондитерської, зробити замовлення. Простір залу потрібно організувати так, щоб столики не захаращували прохід до прилавка, касі і біля них було достатньо місця для покупців. Відвідувачі, які сидять за столиками, не повинні заважати один одному.

Неприпустимо розставляти меблі так, щоб комусь з гостей доводилося вставати, щоб пропустити інших або протискатися до свого місця між іншими стільцями і таким обладнанням, як холодильна вітрина для десертів. Іноді краще пожертвувати одним із столиків або придбати більш компактну меблі, щоб не засмучувати клієнтів, створюючи їм незручності.

Не варто жертвувати на користь залу для відвідувачів і простором за прилавком. Пам'ятайте, що клієнти приходять і йдуть по своїх справах, а вашим співробітникам потрібно перебуває на робочому місці весь день і при цьому виконувати безліч різних завдань, часто обмежених у часі. Вітрина холодильна кондитерська, що заважає проходу продавця або касира, не просто дратівливий чинник, що перешкоджає нормальній роботі, але, нерідко, і прихований джерело травм.

Важливі поради для організації простору: кондитерська вітрина, касове місце  

Класичної плануванням для кондитерської можна назвати розділення приміщення на три зони: виробничу, торгову та призначену для прийому їжі. До кожної з зон існують особливі вимоги, але ми розповімо про загальні питання, що впливають на комфорт відвідувачів і працівників.

  1. Туалет і місце для миття рук не повинні мати прямий вихід в виробниче приміщення, ні в зону прийому їжі. Для цих приміщень потрібно передбачити невеликий тамбур.
  2. Не забувайте, що столики, вітрина для десертів, холодильники для напоїв і інші предмети обстановки і обладнання повинні бути відокремлені один від одного проходами для вільного переміщення відвідувачів і персоналу.
  3. В кафе або кондитерської з залом, розрахованим на менш ніж 150 осіб, згідно сучасним санітарним та пожежним нормам, висота стелі повинна бути не менше 3,3 метра, а якщо зал розрахований на 150 і більше гостей, то 4,2 метра.
  4. Ширина коридорів, проходів у закладі повинна бути не менше 1,3 метра, якщо зал розрахований на розміщення до 100 осіб і 1,5 метра, якщо відвідувачів буде від 100 до 200 осіб.
  5. Перед входами в приміщення з вулиці належить передбачати тамбури, що дозволяють уникнути попадання холодного повітря в кондитерську в зимовий час.
  6. Двері приміщення повинні відкриватися назовні – це вимога пожежних норм.

Не останню роль у правильній організації простору відіграє і продуманий вибір обладнання та меблів. Виготовлена на замовлення холодильна кондитерська вітрина, точно підігнана під особливості приміщення, може вирішити проблеми, викликані невдалим плануванням та іншими серйозними обставинами. Взагалі, індивідуальна меблі, обладнання – це вихід з багатьох неприємних ситуацій, таких, як вузькі проходи, брак площі або нестандартне розташування комунікацій. Сьогодні кондитерський холодильник вітрина може бути створений точно під певний торговий зал.

Кращим варіантом для проектування кондитерської можна назвати залучення професіоналів. Фахівці, які відмінно знають вимоги наглядових органів і правила дизайну, ергономіки, зможуть оптимально розмістити меблі, обладнання, а значить зробити ваш заклад привабливим, комфортним і ефективним. Компанія PromTime – це команда професіоналів, яка здатна правильно організувати простір будь кондитерської.

Ми проектуємо, виготовляємо обладнання для підприємств громадського харчування високого класу, що служить довго і надійно. В Україні нашими послугами скористалися десятки великих, малих компаній, що працюють у сфері громадського харчування, виробництва продуктів харчування. В наших каталогах ви знайдете холодильники, вітрини, столи різного типу і призначення, печі, плити, парасольки-витяжки, прилавки, барні стійки та багато іншого. У нас є як стандартні моделі на всі випадки життя, так відмінні пропозиції по виготовлення індивідуальної продукції під конкретний бізнес і певне приміщення. Ця категорія продукції випускається за індивідуальними розмірами та з урахуванням вимог замовника.

Доставка, установка продукції проводиться майстрами компанії у будь-якій точці України швидко та якісно. На всі види обладнання ми надаємо офіційну гарантію від виробника.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner